3-godišnji dječak se jednog jutra probudio paraliziran. Ovo bi svi roditelji trebali znati!

Možete li zamisliti šok kroz koji roditelji prolaze kada se njihovo potpuno zdravo dijete probudi paralizirano. To se upravo dogodilo dječaju Collinu.

Dillon i Stephanie su primijetili da njihov sin Collin nije mogao stati i imao je problema prilikom hodanja. Collin je pao i udario se blago u glavu noć prije na baseball utakmici njegovog starijeg brata. Collin je ustao i trčao dalje, tako da roditelji nisu bili previše zabrinuti.

Bili su prilično sigurni da njihov sin nema potres mozga, ali bilo je jasno da nešto nije uredu. Odveli su Collina u bolnicu i tamo su potvrdili da nema ozljedu mozga.

Ipak, Collinovo stanje se pogoršalo. Nije se mogao pomaći od vrata prema dolje i imao je problema sa jelom i pićem. Njegovi roditelji su zatražili da se Collin prebaci u bolnicu u većem gradu.

Doktori su im saopštili da bi njihov sin imao iznenadni zastoj srca da su čekali još 30 minuta.

Tokom pregleda su uočili i šta je izazvalo njegovu paralizu. Bio je to krpelj u njegovoj glavi!

Čim su ga odstranili, dječakovo stanje se poboljšalo. Dr. Travis Stork objašnjava da su ubodi uobičajeni, ali da je paraliza rijetka reakcija na krpeljovu slinu, ali se ipak događa, kao u slučaju malog Collina.

Izvor:virealno.com

You may also like...