Ako imate ovakvu staru novčanicu od 1 KM, možete zaraditi mnogo novca (Foto)

Vjerovatno vam je poznato da se neke osobe bave skupljanjem novca. Neko e skupljati kovanice, a neko ipak ove papirne novčanice.

Neko će to raditi iz čistog hobija, dok će neko to raditi zato što te novčanice poslije nekog vremena  dosegnu određenu vrijednost. Tako ste možda imali prilike kako neko za te određene novčanice nudi hrpe i hrpe novaca.

Sjećate se one naše zelene papirne novčanice na kojoj je pisalo 1 KM?  Sjetimo se kako se prije koristila,  a sada je zamijenjena sa metalnom. Da li slučajno imate jedan takav primjerak negdje kod sebe?

Šta kada bismo vam rekli da neko na Na eBayu  prodaje jednu takvu novčanicu za 999 dolara? Da, dobro ste pročitali. Neko je objavio sliku ove novčanice za koju traži 999 dolara.

Treba napomenuti da ovo nije obična takva novčanica, ovo je jedna od rijetkih jer postoji greška kod imena Ive Andrića. Tačnije,  umjesto ćirilićnog slova Ć je napisano slovo Đ.

Zbog te greške je skoro čitava serija ove novčanice povučena i da je ovo jedna od rijetkih koja je opstala. Zato ovoliko i vrijedi.  Ovo nije prvi slučaj da se neke novčanice prodaju. Neke su dostizale i preko 1000 km. Ako imate neke ovakve novčanice, provjerite, možda one sad baš vrijede.

(megaportal.info)

You may also like...