Jela je BIJELI LUK svaki dan na PRAZAN stomak! Evo šta joj se desilo sa organizmom nakon mjesec dana…

Bijeli luk je jedna od najmoćnijih namirnica pogodnih za naše zdravlje a ako ga jedete svaki dan na prazan stomak učinit će prava čuda za vas i vaše tijelo!

Upale i infekcije bilo koje vrste mogu se spriječiti i izliječiti konzumiranjem bijelog luka. Konzumiranjem luka na prazan stomak pored toga što će vam pomoći da se borite protiv artritisa, uspješno će vas osloboditi i bolova.

Poznat je i slučaj žene koja je imala problema sa visokim krvnim pritiskom. Odlučila se da proba metodu konzumiranja bijelog luka svaki dan prije prvog obroka.

Ako se pitate zašto na prazan stomak, razlog je što na taj način ništa drugo u želucu se neće miješati sa bijelim lukom i asimilacirati njegove hranjive materije.

Ovo se na kraju ispotavilo kao najlakši i najbolji način za održavanje krvnog pritiska pod kontrolom. Idealno je što bijeli luk uzimajući na ovaj način nema nikakve nus pojave kao što je slučaj sa lijekovima koje kupujemo.

Bijelu luk je stvarno čudesan i čuva nas od infekcije gljivica, bradavica, bakterija, i svih ostalih bakterijskih infekcija. U slučaju da već imate neku od ovih infekcija, uzmite bijeli luk jednom dnevno i osjećaćete se mnogo bolje u roku od nekoliko dana.

Bijeli luk je veoma koristan i za pluća, te pomaže u prevenciji i liječenju respiratornih organa, sprječava upalu pluća, kašalj, bronhitis…

Izvor:megagiga.info

You may also like...