LEDENI TALAS U REGIJI: Evo kad će pasti prvi snijeg! A za Novu godinu…

Prema nagovještajima vremena za narednih mjesec dana postoje uslovi da će snijeg padati tokom dva dana prije dočeka Nove godine, kao i prvog dana Nove 2017.

– Za sada postoje uslovi za padavine 29. i 30. decembra, dok se 31. decembra očekuje suho vrijeme, a onda ponovo postoje uslovi 1. januara za padavine. Da li će to biti snijeg ili kiša zavisi od toga u koje doba dana bi do padavina došlo. Ako pada noću ili tokom jutra, kada su temperature niže moguće je snijeg, a ako pada oko podneva kada su temperature najviše tokom dana, moguća je kiša – objašnjavaju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prvih dana januara očekuje se suho vrijeme, dok bi naredne padavine bile moguće od 3. ili 4. januara. Temperature će u Srbiji biti u granicama normale, jutra nešto hladnija od -5 do dva stepena Celzijusovih, a dnevna od nula do osam stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, snijeg je moguć već u noći između srijede i četvrtka.

– Ukoliko bude padao, to će biti u malim količinama, tek da zabijeli na travnjacima, i neće se dugo zadržati – kažu iz RHMZ-a.

Prema izgledima vremena za sedam dana, u utorak će biti malo i umjereno oblačno i hladno, u većini krajeva suho, samo na jugoistoku još ujutru ponegdje sa slabim snijegom. U srijedu jutro će biti hladno sa slabim i umjerenim mrazem i maglom mjestimično, tokom dana pretežno sunčano.

Poslije podne i krajem dana na sjeveru, a tokom noći ka četvrtku i u četvrtak u ostalim krajevima novo prolazno naoblačenje, ponegdje sa slabom kišom, u brdsko-planinskim predjelima sa snijegom.Zatim, do kraja perioda suho i uglavnom sunčano sa hladnim i mjestimično maglovitim jutrima i temperaturom malo ispod prosjeka za ovo doba godine.

Izvor: blic.rs

You may also like...