Policajac je gledao ovo napušteno autu, a kada mu se približio i bolje pogledao ostao je u čudu! Evo šta je zapravo vidio…

Leonardo Almeida je policajac koji radi i živi u jednog predgrađu Bostona. Kao i svake radne noći, tako je i tada, dobio zadatak da sa jednim kolegom pođe u rutinski obilazak predgrađa. Međutim, baš tu noć mu se desilo nešto, što će mnogo da promijeni njega i njegovo razmišljanje.

Dok su se tako vozili, primjetili su pored puta stari automobil. Rekao je kolegi da trebaju tu zastati kako bi provjerili o čemu se radi, jer prije taj automobil tu nije ni bio.

Prišli su polako auto, upalili lampu i ugledao dvije osobe kako sjede na mjestu vozača i suvozača. Onda je okrenuo da svjetlost obasja zadnja sjedišta i tamo je spavalo dvoje djece.

Počeo ih je buditi, kako bi saznao zbog čega su tu i da li su imali udar ili nešto slično.

Roditelji, odnosno odrasle osobe su se odmah probudile i priznali su policajcu kako su morali da prodaju kuću u kojoj su živjeli, te da sada tumaraju ulicama kao neki beskućnici, jer nemaju gdje da prenoće.

Policajac uopšte nije razmišljao, nego ih je odvukao do jednog hotela i tamo im uplatio smještaj u iznosu od 190 dolara. Nikome ovo nije govorio, ni svom šefu.

Međutim , kolega koji je bio s njim ispričao je drugim kolegama o dobrom činu koji je uradio ovaj policajac, te su mu zbog toga odlikovali počasti.

Izvor: 5do12.info

You may also like...