Tajna je otkrivena! Evo razloga zašto vam pucketaju zglobovi!

Pucketanje zglobova, razlog za brigu, ili ne? Prilikom ustajanja često vam zapucketaju zglobovi? Trebate li se zabrinuti zbog toga? Stručnjaci kažu ne. No, ako pucketanje postane učestalo, trebali bi obaviti kontrolu. Pucketanje zglobova ne zahtijeva neko posebno liječenje, ali liječnici obično savjetuju da ga namjerno ne izazivate jer neki ljudi razviju nepotrebnu naviku rastezanja zglobova. Pucketanje zglobova je obično povezano s labavošću zglobova i posljedično s povećanom gibljivošću zglobova, piše “Dnevno.hr“. Donosimo vam razloge zbog čega dolazi do pucketanja zglobova

Ramena

Zvuk pucketanja u ramenima povezan je s godinama. Ako imate manje od 35 godina, pucketanje je znak nestabilnosti i opuštenosti tetiva i vezivnog tkiva.

Lakat

Ako vam lakat pucketa prilikom kretanja i ako pucketanje prati i bol, ili povremena “blokada”, postoji mogućnost da vašim zglobom luta komadić kosti ili hrskavice.

Kukovi

Snažan i kratak zvuk krckanja kukova najčešća je pojava, a događa se kada se debeli snopovi tetiva koje podržavaju nogu premjeste na vanjsku stranu bedrene kosti. Iako to zna biti bolno, ne treba se brinuti jer nije opasno i vrlo je česta pojava kod mladih žena. riješenje je istezanje.

Gležnjevi

Pucketanje gležnjeva najčešće je posljedica starih ozljeda kao što su iščašenje ili uganuće.

Koljena

Koljena pucketaju prilikom čučnja jer ih opterećujemo težinom koja je sedam puta veća od naše ukupne tjelesne težine. rješenje je jačanje mišića koljena.

Vilica

Najčešći razlog je stres i napetost što uzrokuje i škripanje zubima tijekom sna.

narodnamedicina.info

You may also like...