ZAŠTO JE BOLJE DOBITI ĆERKU NEGO SINA? Evo kroz šta prolaze žene koje nose muško dete

Naravno da nije važno kog će pola biti beba i sve majke će vam to potpisati. Svaka trudnoća je priča za sebe, neke žene kroz nju prođu lagano, dok se neke malo više pomuče. Organizam svakako prođe kroz jedno novo, drugo stanje, a nučnici sada pokazuju da na to stanje utiče pol bebe i kažu da je za žensko telo stresnije ako nosi dečaka.

 

Rođenje muškog deteta za telo majke znači veći stres nego rođenje devojčice, tvrde španski naučnici.
Bebe stvaraju hemikalije u telu majke koje izazivaju upale i koje mogu oštetiti ćelije, a muške bebe dovode do mnogo jačih upala. To bi moglo izazvati dugoročne zdravstvene rizike za žene koje imaju mušku decu, veruju naučnici, pa čak doprineti pojavi depresije i Alchajmerove bolesti.Havijer Dijaz Kastro sa univerziteta Granada u Španiji kaže da rođenje dečaka ne znači veću bol kod porođaja, ali nastaje šteta na ćelijskom nivou jer su muškarci hemijski znatno agresivniji. Muške bebe stvaraju mnogo više slobodnih radikala, koji uzrokuju da majčino telo reaguje kao da je nastupila infekcija. A to vodi jačim upalama i oštećenjima.

Isti tim naučnika ustanovio je da ženske bebe pokazuju manje znakove stresa i upale nakon porođaja.
Organizam se nakon rođenja devojčica bolje oporavlja.

Testirana je krv iz pupčane vrpce na tzv. oksidativni stres, stanje kada telo nema dovoljno antioksidanata da bi se borilo protiv slobodnih radikala. Merene su i supstance koje telo proizvodi kad ima upalu i pokazalo se da su majke dečaka bile izložene mnogo većem stresu od žena koje su na svet donele devojčicu.

Kog god pola da je vaša beba, potrudite se da zdravim načinom života posle porođaja oporavite vaš organizam. A u tome će vam svakako pomoći i ljubav koju osećate prema svom malenom biću.

Telegraf.rs

You may also like...