Žena je zabrinuta misleći da ju čimpanza neće prepoznati nakon 18 godina; kamere su snimile njihov susret

Kada je 23-godišnja Linda Koebner bila na fakultetu, zakoni koji štite životinje od eksperimenata nisu bili tako strogi kao danas. Zbog toga, mnoge laboratorijske čimpanze su vraćane u divljinu jer za njih nije bilo potrebe u laboratorijima.

Na žalost, budući da su cijeli svoj život bile zaključane u mračnim kavezima, čimpanze nisu bile spremne brinuti se za sebe. Tada je Linda odlučila pomoći ne znajući da će joj ta odluka zauvijek promijeniti život.

Imala je zadatak da pusti čimpanze u divljinu po prvi put te nije mogla dočekati da to i učini. Njezin zadatak je postao puno više od pukog otvaranja kaveza. Ne samo da su čimpanze bile prestrašene i zbunjene nego nisu znale kako same preživjeti.

Linda je provela dvije godine pazeći na čimpanze Doll i Swing. Napokon su bile spremne za samostalan život. Oprostila se s njima sa suzama u očima te nikada nije zaboravila životinje koje je zavoljela u te dvije godine. Nakon 18 godina Linda je odlučila vidjeti što je sada s njezinim „bebama“.

Nije mislila da će ju prepoznati nakon gotovo dva desetljeća, ali nije trebalo dugo da se nešto posebno dogodi. Pogledajte kako su Doll i Swing prepoznale ženu koja im je spasila život, nakon 18 godina razdvojenosti. Kakav predivan trenutak.

(novizivot.net)

You may also like...